2021-01-26 11:08:32• hírek • Bede Emőke

Lövések és autós üldözés a szomszédos megyében - VIDEÓ

Január 25-én, 21 óra 15 perc körül a szarvaszói határrendészek épp a felsőfernezelyi víztározó közlében járőröztek, amikor egy erdei úton észrevettek két terepjárót. A hatóság emberei szerették volna igazoltatni őket, ám ekkor a két autó teljes gázzal elindult a határrendészek irányába. A cél egyértelmű: el akarták ütni az egyenruhásokat.

A határrendészek azonnali megállásra szólították fel őket, ám nem meglepő módon a sofőrök tovább taposták a gázt. Ezt látva a határrendészek egy híján 20 figyelmeztető lövést adtak le, először a levegőbe lőttek, majd megcélozták a terepjárók kerekeit is.


Mivel a fegyverropogás sem tudta feltartóztatni a menekülőket, az egyenruhások azonnal üldözni kezdték őket. Közel 600 méter megtétele után, az út szélén elhagyva megtalálták a két keresett kocsit, s az egyikben még mindig ott ült a 28 éves C. L., ki combsérülése miatt nem tudott a társaival elrejtőzni az erdőben. A fiatalembert mentőautóval szállították kórházba, sérülése a hatóság tájékoztatása szerint nem életveszélyes. A másik terepjáróban további két személyre bukkantak, illetve a környék átkutatása során egy cigarettával megrakott kisbuszt is találtak, melyben további két fő várakozott, majd nem sokkal később újabb két delikvenst fogtak a közelben.


A vizsgálatok során megállapították, hogy a bűncselekményben érintett hét, 17 és 47 év közötti személy mindegyike román állampolgár, kik Máramaros megye területén laknak. A kisbusz raktere összesen 16.500 csomag, vámmentes üzletből származó cigarettát rejtett, melynek piaci értéke 193.000 lejre tehető. A határrendészet a teljes mennyiséget elkobozta, a három járművet pedig a nyomozás további idejére lefoglalták.






 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: